Alhambra in Granada

Almunecar aan de Costa Tropical

De belangrijkste badplaats van de Costa Tropical in Spanje is Almuñecar. Wat vroeger een rustig vissersdorpje was, is vandaag een druk en levendig stadje, dat de toeristen heel wat te bieden heeft.

Almunecar aan de Costa Tropical

Mooie zandstranden, sportfaciliteiten, enkele bezienswaardigheden en een gezellig centrum met een ruim aanbod van winkels, restaurants, bars en terrassen.

Wie in Almuñecar wil logeren of overwinteren zal zeker een beschikbaar verblijf vinden. Er zijn tal van hotels en appartementen beschikbaar voor een onvergetelijke vakantie.

Deze toeristische trekpleister heeft een belangrijk verleden. Die dateert van zo'n 3000 jaar geleden toen de Feniciërs nog een groot deel van Europa hadden veroverd. Je kan nog enkele begraafplaatsen terugvinden in Almuñecar die dateren van toen. Maar ook de Romeinen en Arabieren hebben hier nog belangrijke vestigingen gehad.

Vijf delen van een Romeins aquaduct, en het kasteel van San Miguel dat Arabische van oorsprong is, maar verbouwd in de zestiende eeuw getuigen hier nog van. Wie meer over deze geschiedenis wil weten, moet beslist een bezoek brengen aan het Museo Arqueológico Cueva de Siete Palacios. Een andere aanrader is het vogelpark dat wordt aangeprezen als “lori sexi”. Je vindt er maar liefst 120 verschillende soorten vogels.

Na een bezoek aan Almuñecar, of Granada is het tijd om te genieten van zon en zee aan de Costa Tropical of Tropische Kust. En dat kan perfect bij één van de twee centrale stranden zoals la Playa San Cristóbal en la Playa Puerto del Mar, die worden gescheiden door een landtong. Je vindt er diverse mogelijkheden om te duiken. Wie graag waterplezier heeft in een subtropisch zwembad kan de verschillende attracties van Aquatropic eens uitproberen. Gegarandeerd plezier!

Weblinks:

Gemeente Almuñecar