Alhambra in Granada

Bezienswaardigheden Granada

Wie op vakantie is in de provincie Granada te Andalusie zal zich niet snel vervelen. De liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen alvast een bezoek brengen aan het wereldberoemde Alhambra in de stad Granada. Deze vestingstad uit de Middeleeuwen omvat arabische paleizen, christelijke kerken, prachtige tuinen en schitterende torens die je meenemen op een reis doorheen de rijke geschiedenis van deze stad. Andere bezienswaardigheden in de stad Granada zijn het Albaicin, de kathedraal en de Koninklijke kapel.

Het Albaicin is de oudste wijk van de stad met smalle straatjes en witte huisjes die herinneren aan de Moorse bevolking die hier eeuwenlang vertoefde. Vandaag vind je er vooral christelijke monumenten die dateren van na de inname van Granada door de katholieke Koningen.

Eens de citytrip in de stad Granada is beëindigd, kan je een bezoek brengen aan de grotwoningen of kathedraal van Guadix. Of ben je eerder sportief, en verkies je de Sierra Nevada of de Alpujarras. Deze prachtige gebieden zullen het avontuurlijke type zeker bekoren.

De bergen, de prachtige wandelroutes, de mogelijkheden tot mountainbike, paardrijden en skiën in de winter in een authentieke en rustige omgeving zullen je een onvergetelijke vakantie bezorgen.

Een derde optie is de zonnige Costa Tropical met zijn prachtige stranden in beschutte baaien. De temperaturen zijn hier altijd mild, net daarom de geschikte locatie voor ieder seizoen. Een brokje cultuur, witte dorpjes, toeristische attracties en een waaier aan sportfaciliteiten. Of eens lekker niks doen en genieten van de zee en de zon, dat is pas vakantie!