Alhambra in Granada

Cultuur in Andalusie

Andalusië is de bakermat van zaken die in de hele wereld een belletje doen rinkelen. Flamenco en stierenvechten zegt je dus zeker iets. Maar ken je ook de geschiedenis en de gewoontes van deze tradities? Flamenco is een unieke combinatie van zang, dans en muziek. In de liederen komt de rauwe ziel van de zigeuner naar boven. Het is een middel om gevoelens en expressies uit te drukken.

Stierenvechten is iets helemaal anders, maar maakt ook integraal deel uit van de Andalusische tradities en cultuur. Het talrijk opgekomen publiek geniet van de manier waarop de matador zijn rode cape sierlijk langs de stier beweegt. Als je meer wil weten over dit schouwspel met een lange voorgeschiedenis dan ben je op de juiste website terecht gekomen.

En ken je de in Granada geboren schrijver Federico García Lorca die ook artiest, musicus en theaterdirecteur was. Zijn werk was een hommage aan de Andalusische cultuur. Helaas kwam hij om tijdens de Spaanse burgeroorlog. Maar zijn werk heeft in ieder geval sporen nagelaten in Spanje.