Alhambra in Granada

Media in Andalusië

Kranten

In de grote steden en toeristische centra vind je soms Nederlandse kranten zoals de Telegraaf en de Volkskrant. De Belgen moeten meestal genoegen nemen met het Laatste Nieuws. Andere kranten zijn moeilijker verkrijgbaar. Het aanbod van Franse, Engelstalige of Duitstalige kranten is aanzienlijk groter.

Wie goed Spaans begrijpt, kan kiezen uit één van de Nationale dagbladen zoals El país, El mundo of ABC. Als je graag het plaatselijke nieuws leest dan is er Ideal voor de provincies Granada, Jaén en Almería.

Televisie

Wie op vakantie is in Spanje, zal vaak genoegen moeten nemen met het aanbod Spaanse zenders. Er zijn ook enkele anderstalige zenders, maar Nederlandstalige zal je niet terugvinden. Beschikt je hotel over satelliettelevisie dan is het aanbod groter.

Toeristen uit Engeland, Frankrijk, Duitsland zullen zeker enkele van hun favoriete zenders kunnen bekijken. Vakantiegangers uit Vlaanderen of Nederland kunnen met wat geluk ook een Nederlandstalige zender ontvangen.

Je kan natuurlijk ook naar de Spaanse omroepen kijken. Maar deze zijn gekend voor hun weinig interessant aanbod aan televisieprogramma’s. Tenzij je graag naar Spaans voetbal, kijkt of de zoveelste herhaling van een gedubde Engelstalige film of soap.

Naast de publieke omroepen (TVE1, LA2), zijn er de commerciële zenders zoals Canal Plus en Antena 3. Andalusie heeft ook enkele regionale zenders zoals Canal Sur, ideaal om op de hoogte te blijven van het plaatselijke nieuws of weerbericht.

Radio

Als je van Spaanse muziek houdt, dan zal het aanbod op de radio je zeker bevallen. In het andere geval neem je best enkele cd’s mee of luister je beter naar je MP3-speler. Ook op de radio heb je de nationale zender (RNE) en de regionale zoals Canal Sur met een aanbod van muziek, nieuws en vooral veel geklets.