Alhambra in Granada

Wandelvakantie in Granada

Zoals elders op deze site al te lezen is, is er in Granada voor elke sportliefhebber wat wils. Je kunt er duiken, golfen, mountainbiken en in de winter zelfs skin in Sierra Nevada. Wat er echter ook prima kan, is wandelen. Of je nu op wandelvakantie gaat of het liefst wat korte wandelingen maakt: Granada heeft het allemaal.

Tips

Een wandelvakantie in Granada kun je helemaal naar je eigen zin maken. Wie het liefste in een hotel slaapt, zorgt ervoor dat hij iedere avond of middag in een stad of dorp uitkomt waar een bedje klaarstaat. Degenen die liever wat meer in de natuur zijn, nemen een tent mee en lopen van camping naar camping. In ieder geval vergt een wandelvakantie wel wat voorbereiding daarom hier een aantal tips om ervoor te zorgen dat je wandelvakantie vlekkeloos verloopt:

  • Plan je route
  • Om te voorkomen dat je 's avonds geen slaapplaats hebt, is het verstandig om van te voren te weten waar en hoe laat je precies aankomt. Dit geldt ook voor de kampeerders jammer genoeg is wildkamperen in Spanje niet toegestaan, en moet je dus altijd een camping opzoeken. Op sites als deze vind je al een hoop wandelingen waar je misschien wat inspiratie uit kunt halen. Wanneer je met een gemengd gezelschap loopt, is het handig om even goed af te stemmen wat iedereen kan en wil lopen.

  • Zorg voor goed kleding en schoeisel
  • Uren wandelen op slappe schoenen en plakkerige kleding is niet fijn. Zorg daarom dat je van tevoren passende kleding en een paar stevige schoenen aanschaft.

  • Neem genoeg eten en drinken mee
  • Vooral voor wat langere tochten is dit natuurlijk onontbeerlijk een flesje water en een hapje eten is erg fijn voor een korte pauze of gewoon onder het lopen als je geen tijd of zin hebt om uitgebreid te gaan zitten.